Indycze szaszłyki z marchewkami i kaszą bulgur
Tefal
Przepis według Tefal

Indycze szaszłyki z marchewkami i kaszą bulgur

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 8 Grube eskalopki z indyka (900 g)

  • 6 Duże marchewki

  • Sól, pieprz

  • 32 Drylowane czarne oliwki

  • 500 g Kasza bulgur

  • 2 Cytryny konserwowane w soli

  • 2 wiązka Pietruszka naciowa

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Pokrój piersi z indyka na paski o szerokości 3 cm. Weź mandolinę lub obieraczkę i pokrój marchewki na cienkie plasterki.

Etap 2 /4

Rozłóż paski mięsa na płasko, dopraw solą i pieprzem. Pokryj marchewkowymi paskami. Połóż na wszystkim oliwkę i zwiń w rulon każdy pasek mięsa. Nadziej ruloniki na szpikulce.

Etap 3 /4

W naczyniu wymieszaj kaszę bulgur, 150 ml wody, posiekane kiszone cytryny, posiekaną pietruszkę, sól i pozostałe marchewkowe paski. Na wierzchu połóż szaszłyki.

Etap 4 /4

Wypełnij zbiornik wodą. Włóż standardową tacę do urządzenia. Włóż naczynie do miski do gotowania, ustaw tryb GOTOWANIE NA PARZE i gotuj przez 25 minut.