Jesienne warzywa korzeniowe z tofu i kaszą bulgur - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 MECHANICAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Jesienne warzywa korzeniowe z tofu i kaszą bulgur

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 0.5 Kostki tofu naturalnego (100 g)

  • 1 Marchew (110 g)

  • 1 Pietruszka (60 g)

  • 1 plaster Selera (50 g)

  • 5 Łyżek kaszy bulgur (65 g)

  • 1 łyżka Sosu sojowego (10 ml)

  • 1 łyżka Oliwy z oliwek (10 ml)

  • 0.5 łyżeczka Soli (2 g)

  • 1 szczypta Pieprzu (1 g)

  • 0.5 łyżeczka Ziół prowansalskich (2 g)

  • 1 łyżka Natki pietruszki (4 g)

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Pokrój tofu w kostkę. Zamarynuj w sosie sojowym przez 10 minut.

  • 0.5 Kostki tofu naturalnego (100 g)
  • 1łyżka Sosu sojowego (10 ml)

Etap 2 /6

Warzywa pokrój w słupki. Wymieszaj z oliwą, solą, pieprzem i ziołami.

  • 1 Marchew (110 g)
  • 1 Pietruszka (60 g)
  • 1plaster Selera (50 g)
  • 1łyżka Oliwy z oliwek (10 ml)
  • 0.5łyżeczka Soli (2 g)
  • 1szczypta Pieprzu (1 g)
  • 0.5łyżeczka Ziół prowansalskich (2 g)

Etap 3 /6

Włóż warzywa i tofu do air fryera.

Etap 4 /6

Piecz w 190°C przez 20 minut, co jakiś czas potrząsając koszykiem.

Etap 5 /6

Ugotuj kaszę bulgur w osolonej wodzie.

  • 5 Łyżek kaszy bulgur (65 g)

Etap 6 /6

Podawaj z ugotowaną kaszą bulgur, wymieszaną z natką pietruszki.

  • 1łyżka Natki pietruszki (4 g)