Jesienne warzywa korzeniowe z tofu i kaszą bulgur
- Całkowity czas 30 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
0.5 Kostki tofu naturalnego (100 g)
1 Marchew (110 g)
1 Pietruszka (60 g)
1 plaster Selera (50 g)
5 Łyżek kaszy bulgur (65 g)
1 łyżka Sosu sojowego (10 ml)
1 łyżka Oliwy z oliwek (10 ml)
0.5 łyżeczka Soli (2 g)
1 szczypta Pieprzu (1 g)
0.5 łyżeczka Ziół prowansalskich (2 g)
1 łyżka Natki pietruszki (4 g)
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Pokrój tofu w kostkę. Zamarynuj w sosie sojowym przez 10 minut.
Etap 2 /6
Warzywa pokrój w słupki. Wymieszaj z oliwą, solą, pieprzem i ziołami.
Etap 3 /6
Włóż warzywa i tofu do air fryera.
Etap 4 /6
Piecz w 190°C przez 20 minut, co jakiś czas potrząsając koszykiem.
Etap 5 /6
Ugotuj kaszę bulgur w osolonej wodzie.
Etap 6 /6
Podawaj z ugotowaną kaszą bulgur, wymieszaną z natką pietruszki.
