Łosoś z warzywami i kaszą jaglaną
- Całkowity czas 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
120 G)
0.5 łyżeczka Oliwy z oliwek (3 g)
25 Sok z cytryny
2 szczypta Soli (2 g)
2 szczypta Pieprzu (2 g)
0.5 łyżeczka Świeżego koperku (1 g)
0.5 Brokuła (150 g)
0.5 Papryki czerwonej (120 g)
0.25 Cebuli czerwonej (30 g)
1 Ząbek czosnku (7 g)
0.25 c Kaszy jaglanej (40 g)
2 łyżka Jogurtu naturalnego (50 g)
1 łyżeczka Świeżego koperku (3 g)
1 łyżeczka Soku z cytryny (5 g)
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Ugotuj kaszą jaglaną.
Etap 2 /6
Skrop łososia oliwą i sokiem z cytryny. Dopraw solą, pieprzem i koperkiem. Odstaw na 10 minut.
Etap 3 /6
Przygotuj warzywa (brokuł, papryka, cebula). Wymieszaj z czosnkiem, odrobiną soli i pieprzu.
Etap 4 /6
Ułóż w koszu air fryera: warzywa na spodzie, łososia na nich.
Etap 5 /6
Piecz 12–15 minut w 180°C, aż ryba będzie złocista.
Etap 6 /6
W międzyczasie wymieszaj jogurt z koperkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Polej gotowe danie przed podaniem.
