Indyjskie lassi z mango, banana i mięty - przepisy Blend up | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Indyjskie lassi z mango, banana i mięty

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 6 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    1 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 30 g Kostki lodu

  • 5 cl Mleko

  • 1 Limonka

  • 60 g Mango

  • 60 g Banan

  • 80 g Jogurt naturalny

  • 5 liść Świeże liście mięty

  • 1 łyżka Skrystalizowany miód

Akcesoria

  • Butelka 400 mL
    Butelka 400 mL
  • Butelka 700 mL
    Butelka 700 mL

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki. Wyciśnij limonki.

  • 30g Kostki lodu
  • 5cl Mleko
  • 1 Limonka
  • 60g Mango
  • 60g Banan
  • 80g Jogurt naturalny
  • 5liść Świeże liście mięty
  • 1łyżka Skrystalizowany miód

Etap 2 /5

Wrzuć wszystkie składniki do urządzenia, zaczynając od kostek lodów i mleka.

  • 30g Kostki lodu
  • 5cl Mleko
  • 1 Limonka
  • 60g Mango
  • 60g Banan
  • 80g Jogurt naturalny
  • 5liść Świeże liście mięty
  • 1łyżka Skrystalizowany miód

Etap 3 /5

Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.

Etap 4 /5

W razie potrzeby możesz dostosować ilość miodu do własnych upodobań. Aby uzyskać rzadszą konsystencję, dolej trochę mleka. Aby uzyskać gęstszą konsystencję, użyj mrożonego owocu lub dodaj trochę awokado albo banana.

  • 5cl Mleko
  • 1łyżka Skrystalizowany miód

Etap 5 /5

Przelej do szklanek i natychmiast podawaj.