Indyk w aksamitnym sosie chrzanowym - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według KLUB GOTUJACYCH

Indyk w aksamitnym sosie chrzanowym

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 23 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    18 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 700 g piersi z indyka pokrojonej w kostkę

  • 1 łyżka przyprawa kebeb- gryros

  • 2 łyżka oleju do smażenia

  • 400 ml bulionu

  • 300 ml 18 % śmietany do sosów z kartonika

  • 150 g chrzanu tartego

  • sól i pieprz do smaku

  • 1 cebula

  • 100 ml wody

  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Mięso myjemy, osuszamy nacieramy przyprawami.

  • 700g piersi z indyka pokrojonej w kostkę
  • 1łyżka przyprawa kebeb- gryros
  • sól i pieprz do smaku

Etap 2 /6

Cebulę kroimy w kostkę.

  • 1 cebula

Etap 3 /6

Do misy Cook4me dodaj olej i cebulę smaż na programie smażenie wysokie, czas 5 min.

  • 2łyżka oleju do smażenia
  • 1 cebula

Etap 4 /6

Dodaj mięso do misy i obsmaż. Smażenie, czas ok. 8 min.

  • 700g piersi z indyka pokrojonej w kostkę
  • 1łyżka przyprawa kebeb- gryros
  • sól i pieprz do smaku

Etap 5 /6

Dodaj bulion. Wysokie ciśnienie, czas 15 min.

  • 400ml bulionu
  • sól i pieprz do smaku

Etap 6 /6

Wymieszaj wodę z mąką na jednolitą zawiesinę. Dodaj do misy chrzan, śmietanę i zawiesinę wody z mąką i wymieszaj. Poczekaj, aż sos się zagotuje.

  • 300ml 18 % śmietany do sosów z kartonika
  • 150g chrzanu tartego
  • 100ml wody
  • 1łyżka mąki ziemniaczanej