Indyk w aksamitnym sosie chrzanowym
- Całkowity czas 23 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
700 g piersi z indyka pokrojonej w kostkę
1 łyżka przyprawa kebeb- gryros
2 łyżka oleju do smażenia
400 ml bulionu
300 ml 18 % śmietany do sosów z kartonika
150 g chrzanu tartego
sól i pieprz do smaku
1 cebula
100 ml wody
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Mięso myjemy, osuszamy nacieramy przyprawami.
Etap 2 /6
Cebulę kroimy w kostkę.
Etap 3 /6
Do misy Cook4me dodaj olej i cebulę smaż na programie smażenie wysokie, czas 5 min.
Etap 4 /6
Dodaj mięso do misy i obsmaż. Smażenie, czas ok. 8 min.
Etap 5 /6
Dodaj bulion. Wysokie ciśnienie, czas 15 min.
Etap 6 /6
Wymieszaj wodę z mąką na jednolitą zawiesinę. Dodaj do misy chrzan, śmietanę i zawiesinę wody z mąką i wymieszaj. Poczekaj, aż sos się zagotuje.