Indyk
- Całkowity czas 43 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 33 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 kg filetu z piersi indyka
40 g masła
1 łyżka masła klarowanego
500 ml bulionu
sól
pieprz
tymianek
majeranek
papryka
cebula granulowana
czosnek granulowany
rozmaryn
sznurek do rolad
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotowanie: filet z indyka przyprawić z obu stron solą, pieprzem, tymiankiem, majerankiem, papryką, cebulą, czosnkiem i rozmarynem. Odstawić przynajmniej na 1 godzinę do lodówki (najlepiej na całą noc)
Etap 2 /4
Indyka wyjąć z lodówki. Masło pokroić na kawałki i ułożyć na indyku. Zwinąć indyka w roladę z masłem w środku i obwiązać sznurkiem do rolad.
Etap 3 /4
Obsmażyć indyka ze wszystkich stron (ok 30 sek na stronę) na maśle klarowanym.
Etap 4 /4
Do garnka dolać bulionu, gotować pod wysokim ciśnieniem 30 min.