Indyk - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według dpotrzebka

Indyk

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 43 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    33 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 kg filetu z piersi indyka

  • 40 g masła

  • 1 łyżka masła klarowanego

  • 500 ml bulionu

  • sól

  • pieprz

  • tymianek

  • majeranek

  • papryka

  • cebula granulowana

  • czosnek granulowany

  • rozmaryn

  • sznurek do rolad

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotowanie: filet z indyka przyprawić z obu stron solą, pieprzem, tymiankiem, majerankiem, papryką, cebulą, czosnkiem i rozmarynem. Odstawić przynajmniej na 1 godzinę do lodówki (najlepiej na całą noc)

  • 1kg filetu z piersi indyka
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • majeranek
  • papryka
  • cebula granulowana
  • czosnek granulowany
  • rozmaryn

Etap 2 /4

Indyka wyjąć z lodówki. Masło pokroić na kawałki i ułożyć na indyku. Zwinąć indyka w roladę z masłem w środku i obwiązać sznurkiem do rolad.

  • 1kg filetu z piersi indyka
  • 40g masła
  • sznurek do rolad

Etap 3 /4

Obsmażyć indyka ze wszystkich stron (ok 30 sek na stronę) na maśle klarowanym.

  • 1kg filetu z piersi indyka
  • 1łyżka masła klarowanego

Etap 4 /4

Do garnka dolać bulionu, gotować pod wysokim ciśnieniem 30 min.

  • 1kg filetu z piersi indyka
  • 500ml bulionu