Jajka zapiekane ze szparagami, pomidorkami i fetą - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 MECHANICAL | Tefal
Gracja Wojtaszewska (@foodbygracja)
Przepis według Gracja Wojtaszewska (@foodbygracja)

Jajka zapiekane ze szparagami, pomidorkami i fetą

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 8 min.
  • Czas przygotowania
    8 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 osoba

  • Kilka zielonych szparagów

  • 2 Jajka

  • Kilka pomidorków koktajlowych

  • 1 łyżeczka Oliwy

  • Sól i pieprz

  • 20 g Sera feta

  • Szczypiorek

  • Grzanki do podania

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Szparagi umyj i odetnij od nich twarde końcówki. Wrzuć je do naczynia żaroodpornego, dodaj pomidorki, oliwę sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.

Etap 2 /3

Wbij dwa jajka, dopraw je solą i pieprzem, posyp serem feta i włóż naczynie żaroodporne do AirFryer’a Tefal. Ustaw temperaturę na 170°C i czas na 20 minut. Sprawdź jajka po 15 minutach - są gotowe, gdy białka są ścięte, a żółtko nadal płynne.

Etap 3 /3

Posyp szczypiorkiem i zjedz z grzankami! Smacznego!