Japoński sernik - przepisy undefined | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Japoński sernik

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 5 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    50 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 3 Jajko

  • 250 g Ser do smarowania

  • 100 g Cukier puder

  • 10 cl Mleko

  • 50 g Masło

  • 1 łyżka Płynny ekstrakt waniliowy

  • 20 g Skrobia kukurydziana

  • 30 g Mąka

  • 2 szczypta Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /11

Przygotuj składniki.

  • 3 Jajko
  • 250g Ser do smarowania
  • 100g Cukier puder
  • 10cl Mleko
  • 50g Masło
  • 1łyżka Płynny ekstrakt waniliowy
  • 20g Skrobia kukurydziana
  • 30g Mąka
  • 2szczypta Sól

Etap 2 /11

Oddziel białka od żółtek.

  • 3 Jajko

Etap 3 /11

Umieść ser, połowę cukru, mleko, masło i wanilię w naczyniu.

  • 250g Ser do smarowania
  • 100g Cukier puder
  • 10cl Mleko
  • 50g Masło
  • 1łyżka Płynny ekstrakt waniliowy

Etap 4 /11

Rozpuść w mikrofalówce, a następnie ubij na gładką masę.

  • 250g Ser do smarowania
  • 100g Cukier puder
  • 10cl Mleko
  • 50g Masło
  • 1łyżka Płynny ekstrakt waniliowy

Etap 5 /11

Dodaj żółtka, skrobię kukurydzianą oraz mąkę.

  • 3 Jajko
  • 20g Skrobia kukurydziana
  • 30g Mąka

Etap 6 /11

Przelej białka i sól do naczynia. Ubij białka na sztywno, następnie dodaj drugą połowę cukru i ubij, aż powstanie sztywna beza.

  • 3 Jajko
  • 100g Cukier puder
  • 2szczypta Sól

Etap 7 /11

Delikatnie połącz z wcześniej przygotowaną masą.

Etap 8 /11

Nasmaruj masłem formę o średnicy 18 cm i wysokości 7 cm. Wyłóż spód papierem do pieczenia. Wlej ciasto do formy.

  • 50g Masło

Etap 9 /11

Wlej 40 cl wody do miski. Umieść formę w koszyku Airfry.

Etap 10 /11

Gotowanie w piekarniku parowym.

Etap 11 /11

Pozostaw do lekkiego ostygnięcia przed wyjęciem z formy i podaniem.