Jogurt owsiany - przepisy Easy fry Silence XL / Essential XL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Jogurt owsiany

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 8 godz. 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    8 godz.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 1.2 l Napój owsiany

  • 20 g Puree migdałowe

  • 60 g Cukier

  • 2 saszetka Saszetki cukru waniliowego

  • 2.5 łyżka Skrobia ziemniaczana

  • 1.5 łyżka Agar-agar

  • 1 saszetka Kultury bakterii do jogurtu

Akcesoria

  • Zestaw 8 słoiczków
    Zestaw 8 słoiczków

Czas przygotowania

Etap 1 /7

W naczyniu wymieszaj napój owsiany z puree migdałowym, cukrem i cukrem waniliowym. Mieszaj dobrze, aż cukier całkowicie się rozpuści.

  • 1.2l Napój owsiany
  • 20g Puree migdałowe
  • 60g Cukier
  • 2saszetka Saszetki cukru waniliowego

Etap 2 /7

Dodaj skrobię ziemniaczaną i agar-agar, mieszając dobrze, aby uniknąć grudek.

  • 2.5łyżka Skrobia ziemniaczana
  • 1.5łyżka Agar-agar

Etap 3 /7

Podgrzej mieszankę w rondlu na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż lekko zgęstnieje.

Etap 4 /7

Zdejmij rondel z ognia i pozwól mieszance ostygnąć do około 40°C. Dodaj saszetkę starteru do ostudzonej mieszanki i wymieszaj, aby starter był równomiernie rozprowadzony.

  • 1saszetka Kultury bakterii do jogurtu

Etap 5 /7

Wlej mieszankę do słoiczków.

  • Zestaw 8 słoiczków

Etap 6 /7

Umieść słoiczki z przykrywkami jeden na drugim w misce urządzenia. Rozpocznij proces gotowania.

Etap 7 /7

Pozostaw do ostygnięcia.