Jogurt owsiany - przepisy undefined | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Jogurt owsiany

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 8 godz. 45 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    8 godz.
  • Studzenie
    30 min.

Składniki

8 osób

  • 1.2 l Mleko owsiane

  • 20 g Purée migdałowe

  • 60 g Cukier drobnoziarnisty

  • 2 Cukier waniliowy

  • 2.5 łyżka Skrobia ziemniaczana

  • 1.5 łyżeczka Agar-agar

  • 1 saszetka Kultury starterowe

Akcesoria

  • Zestaw 6 werynek
    Zestaw 6 werynek

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 1.2l Mleko owsiane
  • 20g Purée migdałowe
  • 60g Cukier drobnoziarnisty
  • 2 Cukier waniliowy
  • 2.5łyżka Skrobia ziemniaczana
  • 1.5łyżeczka Agar-agar
  • 1saszetka Kultury starterowe

Etap 2 /6

Włóż wszystkie składniki do miski, z wyjątkiem kultur starterowych. Dobrze wymieszaj trzepaczką.

  • 1.2l Mleko owsiane
  • 20g Purée migdałowe
  • 60g Cukier drobnoziarnisty
  • 2 Cukier waniliowy
  • 2.5łyżka Skrobia ziemniaczana
  • 1.5łyżeczka Agar-agar

Etap 3 /6

Doprowadź do wrzenia, mieszając. Schłodź mieszaninę do 40°C, a następnie dodaj kultury starterowe.

  • 1saszetka Kultury starterowe

Etap 4 /6

Przelej mieszaninę do małych słoików. Wlej 100 ml wody do miski. Umieść małe słoiki wewnątrz miski z zamkniętymi pokrywkami.

  • Zestaw 6 werynek

Etap 5 /6

Ugotuj jogurty.

Etap 6 /6

Wyjmij małe słoiki. Pozostaw do ostygnięcia. Przechowuj jogurty w lodówce.