Kalmary z polentą
- Całkowity czas 25 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
600 g Kalmary
30 g Masło
2 szt. Czosnek
2 szt. Cytryny
150 g Polenta
200 ml Śmietanka
400 ml Bulion warzywny
2 łyżka Natka pietruszki
Papier do pieczenia
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
600g Kalmary 30g Masło 2szt. Czosnek 2szt. Cytryny 150g Polenta 200ml Śmietanka 400ml Bulion warzywny 2łyżka Natka pietruszki Papier do pieczenia Sól, pieprz
Etap 2 /7
Wyściel koszyk do gotowania na parze Cook4me papierem pergaminowym.
Papier do pieczenia
Etap 3 /7
Umieść polentę, śmietanę i bulion w garnku Cook4me. Dopraw solą i pieprzem.
150g Polenta 200ml Śmietanka 400ml Bulion warzywny Sól, pieprz
Etap 4 /7
Mieszaj aż całość zgęstnieje. Włóż koszyk do gotowania na parze.
Etap 5 /7
Włóż kalmary, masło, sok cytrynowy, czosnek, sól, pieprz do Cook4me i zalej 250 ml wody. Połóż koszyk na górze.
600g Kalmary 30g Masło 2szt. Czosnek 2szt. Cytryny Sól, pieprz
Etap 6 /7
Gotuj w Cook4me.
Etap 7 /7
Podawaj polentę na talerzu z kalmarami i zieloną pietruszką.
2łyżka Natka pietruszki