Kanapka z tuńczykiem, pomidorem i chorizo - przepisy Snack Collection MECHANICAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kanapka z tuńczykiem, pomidorem i chorizo

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 12 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    2 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 sztuki

  • 8 Plaster/kromka Chleb kanapkowy

  • 20 g Masło

  • 4 łyżka Majonez

  • 1 Tuńczyk

  • 2 Pomidor

  • 100 g Chorizo

  • Sól i pieprz

Akcesoria

  • Płyta do trójkątnych kanapek
    Płyta do trójkątnych kanapek

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Lekko posmaruj masłem jedną stronę każdej kromki chleba kanapkowego.

  • 8Plaster/kromka Chleb kanapkowy
  • 20g Masło

Etap 2 /7

Rozsmaruj łyżkę majonezu na nieposmarowanej masłem stronie 4 kromek. Połóż rozdrobnionego tuńczyka na warstwie majonezu.

  • 4łyżka Majonez
  • 1 Tuńczyk

Etap 3 /7

Na wierzchu połóż plasterki pomidora i chorizo.

  • 2 Pomidor
  • 100g Chorizo

Etap 4 /7

Dopraw solą i pieprzem.

  • Sól i pieprz

Etap 5 /7

Przykryj kanapki pozostałymi kromkami chleba, stroną posmarowaną masłem na zewnątrz.

  • 8Plaster/kromka Chleb kanapkowy

Etap 6 /7

Rozgrzej urządzenie.

Etap 7 /7

Umieść kanapki w urządzeniu.