Kanapka z pastą z pieczonego bakłażana, papryki i fety - przepisy Cook4Me | Tefal
Dr Hanna Stolińska
Przepis według Dr Hanna Stolińska

Kanapka z pastą z pieczonego bakłażana, papryki i fety

Review 5 stars (average)

5 /5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 porcje

  • 300 g Bakłażan

  • 200 g Zielona papryka

  • 200 g Ser Feta

  • 40 g Oliwa z oliwek

  • 4 g Sól

  • 4 g Pieprz

  • 320 g Chleb

  • 80 g Roszponka

  • 400 g Pomidor

  • Oliwka

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Bakłażana i paprykę kroimy w kostkę, wkładamy do garnka Cook4me.

  • 300g Bakłażan
  • 200g Zielona papryka

Etap 2 /6

Na wierzch warzyw kładziemy kostkę fety.

  • 200g Ser Feta

Etap 3 /6

Polewamy oliwą/olejem i posypujemy przyprawami.

Etap 4 /6

Zakładamy nakładkę Extra Crisp i ustawiamy 15 minut, 200 stopni. Zapiekamy.

  • Extra Crisp

Etap 5 /6

Blendujemy całość.

Etap 6 /6

Podajemy z pieczywem i warzywami.