Kantońska ryba na parze - przepisy undefined | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kantońska ryba na parze

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 33 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    23 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 500 g Filety z mintaja (przekrojone na pół)

  • 4 łyżeczka Posiekany imbir

  • 2 łyżka Sos sojowy

  • 1 łyżeczka Olej sezamowy

  • 2 łyżka Olej słonecznikowy

  • 2 laska Cebula dymka, białe i zielone części posiekane

  • 20 gałązka Kolendra, łodygi i liście grubo posiekane

  • Pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Przygotuj składniki.

  • 500g Filety z mintaja (przekrojone na pół)
  • 4łyżeczka Posiekany imbir
  • 2łyżka Sos sojowy
  • 1łyżeczka Olej sezamowy
  • 2łyżka Olej słonecznikowy
  • 2laska Cebula dymka, białe i zielone części posiekane
  • 20gałązka Kolendra, łodygi i liście grubo posiekane
  • Pieprz

Etap 2 /9

Posiekaj imbir.

  • 4łyżeczka Posiekany imbir

Etap 3 /9

Wyłóż koszyk do gotowania na parze papierem do pieczenia. Umieść rybę w koszyku, upewniając się, że kawałki się nie nakładają.

  • 500g Filety z mintaja (przekrojone na pół)

Etap 4 /9

Wlej 250 ml wody do miski. Ustaw koszyk na miejscu.

Etap 5 /9

Wymieszaj połowę imbiru z sosem sojowym i olejem sezamowym. Polej rybę.

  • 4łyżeczka Posiekany imbir
  • 2łyżka Sos sojowy
  • 1łyżeczka Olej sezamowy

Etap 6 /9

Gotuj na niskim poziomie pary.

Etap 7 /9

Wyjmij koszyk. Przełóż rybę razem z sokami na talerz. Umyj i osusz miskę.

Etap 8 /9

Usmaż drugą połowę imbiru na oleju przez 1 minutę. Dodaj cebulę i kolendrę. Dopraw pieprzem i wymieszaj.

  • 4łyżeczka Posiekany imbir
  • 2łyżka Olej słonecznikowy
  • 2laska Cebula dymka, białe i zielone części posiekane
  • 20gałązka Kolendra, łodygi i liście grubo posiekane
  • Pieprz

Etap 9 /9

Polej rybę przygotowaną mieszanką i podawaj.