Kapusta z grzybami - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kapusta z grzybami

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1 kg Kapusta kiszona

  • 3 szt. Cebula

  • 2 szt. Suszone grzyby

  • 1 szczypta Sól, pieprz

  • 3 szt. Liść laurowy

  • 3 szt. Ziele angielskie

  • 1 łyżka Olej

  • 300 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /10

Przygotuj składniki.

Etap 2 /10

Pokrój cebulę.

  • 3szt. Cebula

Etap 3 /10

Namocz grzyby w ciepłej wodzie.

  • 2szt. Suszone grzyby

Etap 4 /10

Wlej łyżkę oleju.

  • 1łyżka Olej

Etap 5 /10

Dodaj pokrojoną cebulę.

  • 3szt. Cebula

Etap 6 /10

Podsmaż, aż cebula się zeszkli.

Etap 7 /10

Dodaj kapustę i namoczone grzyby wraz z wodą.

  • 1kg Kapusta kiszona
  • 2szt. Suszone grzyby

Etap 8 /10

Dodaj wodę i przyprawy.

  • 1szczypta Sól, pieprz
  • 3szt. Liść laurowy
  • 3szt. Ziele angielskie
  • 300ml Woda

Etap 9 /10

Gotuj składniki.

Etap 10 /10

Smacznego!