Kapusta duszona z orzechami w sosie klonowym - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Kapusta duszona z orzechami w sosie klonowym

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 600 g Kapusty włoskiej

  • 100 g Orzechów włoskich

  • 100 ml Białego wina

  • 100 ml Syropu klonowego

  • 50 ml Sosu sojowego

  • Sól, pieprz

  • 50 ml Oleju

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Kapustę kroimy na duże kawałki (np. główkę na 4 części). Oddzielamy liście, aby powstały duże płaty.

  • 600g Kapusty włoskiej

Etap 2 /4

W Cook4me włączamy smażenie. Do rozgrzanej misy wlewamy olej, wrzucamy orzechy, a na wierzch kapustę. Całość smażymy 4 minuty mieszając co minutę.

  • 600g Kapusty włoskiej
  • 100g Orzechów włoskich
  • 50ml Oleju

Etap 3 /4

Do przesmażonej kapusty dodajemy białe wino, sos sojowy i syrop klonowy. Całość mieszamy i ustawiamy gotowanie pod ciśnieniem w trybie express przez 7 minut.

  • 100ml Białego wina
  • 100ml Syropu klonowego
  • 50ml Sosu sojowego

Etap 4 /4

Kapustę przekładamy na talerz i serwujemy np. z wędzoną mozzarellą.