Karmelizowana wieprzowina
- Całkowity czas 27 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
6 łyżka Cukier puder
1 kg Polędwica wieprzowa
3 łyżka Sos sojowy
6 łyżka Sos nuoc mam
3 Czosnek
3 łyżeczka Imbir
1.5 Czerwona cebula
3 łyżka Olej sezamowy
170 ml Woda
15 g Skrobia kukurydziana
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
6łyżka Cukier puder 1kg Polędwica wieprzowa 3łyżka Sos sojowy 6łyżka Sos nuoc mam 3 Czosnek 3łyżeczka Imbir 1.5 Czerwona cebula 3łyżka Olej sezamowy 170ml Woda 15g Skrobia kukurydziana
Etap 2 /6
Zamarynuj wieprzowinę w sosie sojowym i nuoc mam. Posyp cukrem pudrem dno misy Cook4me, naciśnij „Start” i podsmażaj, aż cukier się skarmelizuje.
6łyżka Cukier puder 1kg Polędwica wieprzowa 3łyżka Sos sojowy 6łyżka Sos nuoc mam
Etap 3 /6
Dodaj wieprzowinę z marynatą, imbir, czosnek i cebulę.
1kg Polędwica wieprzowa 3 Czosnek 3łyżeczka Imbir 1.5 Czerwona cebula
Etap 4 /6
Skrop olejem, wodą i posyp skrobią kukurydzianą. Wymieszaj.
3łyżka Olej sezamowy 170ml Woda 15g Skrobia kukurydziana
Etap 5 /6
Gotowanie pod ciśnieniem. Zamknij pokrywę i naciśnij „Start”.
Etap 6 /6
Podawaj z ryżem tajskim. Smacznego!