Karmelizowana wieprzowina - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Karmelizowana wieprzowina

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 27 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    12 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 6 łyżka Cukier puder

  • 1 kg Polędwica wieprzowa

  • 3 łyżka Sos sojowy

  • 6 łyżka Sos nuoc mam

  • 3 Czosnek

  • 3 łyżeczka Imbir

  • 1.5 Czerwona cebula

  • 3 łyżka Olej sezamowy

  • 170 ml Woda

  • 15 g Skrobia kukurydziana

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 6łyżka Cukier puder
  • 1kg Polędwica wieprzowa
  • 3łyżka Sos sojowy
  • 6łyżka Sos nuoc mam
  • 3 Czosnek
  • 3łyżeczka Imbir
  • 1.5 Czerwona cebula
  • 3łyżka Olej sezamowy
  • 170ml Woda
  • 15g Skrobia kukurydziana

Etap 2 /6

Zamarynuj wieprzowinę w sosie sojowym i nuoc mam. Posyp cukrem pudrem dno misy Cook4me, naciśnij „Start” i podsmażaj, aż cukier się skarmelizuje.

  • 6łyżka Cukier puder
  • 1kg Polędwica wieprzowa
  • 3łyżka Sos sojowy
  • 6łyżka Sos nuoc mam

Etap 3 /6

Dodaj wieprzowinę z marynatą, imbir, czosnek i cebulę.

  • 1kg Polędwica wieprzowa
  • 3 Czosnek
  • 3łyżeczka Imbir
  • 1.5 Czerwona cebula

Etap 4 /6

Skrop olejem, wodą i posyp skrobią kukurydzianą. Wymieszaj.

  • 3łyżka Olej sezamowy
  • 170ml Woda
  • 15g Skrobia kukurydziana

Etap 5 /6

Gotowanie pod ciśnieniem. Zamknij pokrywę i naciśnij „Start”.

Etap 6 /6

Podawaj z ryżem tajskim. Smacznego!