Karmelizowana czerwona cebulka - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Karmelizowana czerwona cebulka

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 0 min.
  • Czas przygotowania
    0 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 200 g Czerwonej cebuli

  • 60 g Masła

  • 2 łyżka Cukru brązowego

  • 2 łyżeczka Octu balsamicznego

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotowujemy składniki.

  • 200g Czerwonej cebuli
  • 60g Masła
  • 2łyżka Cukru brązowego
  • 2łyżeczka Octu balsamicznego

Etap 2 /4

Cebulę kroimy w pióra.

  • 200g Czerwonej cebuli

Etap 3 /4

Do urządzenia wkładamy masło oraz cebulę. Podsmażamy przez 4 min w trybie średnie smażenie, mieszając cały czas.

  • 60g Masła

Etap 4 /4

Dodajemy cukier oraz ocet balsamiczny i często mieszając dusimy przez 5 min.

  • 2łyżka Cukru brązowego
  • 2łyżeczka Octu balsamicznego