Kaszotto z gorgonzolą i szpinakiem
Dorota Świdnik (@slodkie_fajne_ale_dietetyczne)
Przepis według Dorota Świdnik (@slodkie_fajne_ale_dietetyczne)

Kaszotto z gorgonzolą i szpinakiem

Review 4 stars (average)

4/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 osoba

  • 5 g Oleju

  • 50 g Cebuli

  • 2 Ząbki czosnku

  • 100 g Kaszy pęczak

  • 220 ml Wody zmieszanej z bulionem lub rosołu lub wody z solą i suszonymi warzywami

  • 250 g Szpinaku mrożonego

  • 50 g Sera gorgonzola

  • 150 g Śmietanki UHT 12%

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Do Cook4Me wlej olej i rozpocznij program. Gdy urządzenie się nagrzeje, wrzuć pokrojoną w piórka cebulę i przepuszczony przez praskę czosnek. Smaż przez 1 minutę.

Etap 2 /3

Wsyp kaszę i wlej wodę. Zamknij urządzenie i gotuj pod ciśnieniem.

Etap 3 /3

Dodaj szpinak, gorgonzolę pokrojoną w kostkę i wlej śmietankę. Zamknij urządzenie i gotuj pod ciśnieniem. Smacznego!