Kaszotto z gorgonzolą i szpinakiem
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
5 g Oleju
50 g Cebuli
2 Ząbki czosnku
100 g Kaszy pęczak
220 ml Wody zmieszanej z bulionem lub rosołu lub wody z solą i suszonymi warzywami
250 g Szpinaku mrożonego
50 g Sera gorgonzola
150 g Śmietanki UHT 12%
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Do Cook4Me wlej olej i rozpocznij program. Gdy urządzenie się nagrzeje, wrzuć pokrojoną w piórka cebulę i przepuszczony przez praskę czosnek. Smaż przez 1 minutę.
Etap 2 /3
Wsyp kaszę i wlej wodę. Zamknij urządzenie i gotuj pod ciśnieniem.
Etap 3 /3
Dodaj szpinak, gorgonzolę pokrojoną w kostkę i wlej śmietankę. Zamknij urządzenie i gotuj pod ciśnieniem. Smacznego!