Kasztanowy fondant czekoladowy - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kasztanowy fondant czekoladowy

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 55 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    35 min.
  • Studzenie
    10 min.

Składniki

3 porcje

  • 450 g Masło

  • 600 g Czekolada

  • 600 g Pasta z kasztanów

  • 300 g Cukier

  • 12 Jajka

  • 300 g Mąka

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Połam czekoladę na kawałki do nieprzywierającej formy, a następnie dodaj masło. Włóż nieprzywierającą formę do Cake Factory i piecz zgodnie z programem i podanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne partie.

  • 450g Masło
  • 600g Czekolada

Etap 2 /4

Przez dłuższy czas ubijaj jajka i cukier w misce. Dodaj mus kasztanowy, a potem czekoladę i roztopione masło.

  • 450g Masło
  • 600g Czekolada
  • 600g Pasta z kasztanów
  • 300g Cukier
  • 12 Jajka

Etap 3 /4

Na koniec wmieszaj mąkę. Wlej masę do naczynia. Wstaw formę do Cake Factory.

  • 300g Mąka
  • Nieprzywierająca forma

Etap 4 /4

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne partie. Wyjmij formę z Cake Factory. Odczekaj 10 minut przed wyjęciem z formy. Gotowe!

  • Nieprzywierająca forma