Konfitura morelowa z pistacjami - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Konfitura morelowa z pistacjami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 1 kg Moreli

  • 180 g Cukru brązowego

  • 120 g Obranych pistacji

  • 50 g Masła

  • Soli

  • 100 ml Wody

Czas przygotowania

Etap 1 /4

W Cook4me uruchamiamy smażenie. Do misy wrzucamy masło, obrane pistacje i szczyptę soli. Smażymy 3 minuty mieszając od czasu do czasu. Dodajemy cukier i morele i mieszamy. Następnie zalewamy całość wodą.

  • 1kg Moreli
  • 180g Cukru brązowego
  • 120g Obranych pistacji
  • 50g Masła
  • szczypta Soli
  • 100ml Wody

Etap 2 /4

Gotujemy pod ciśnieniem przez 10 minut.

Etap 3 /4

Włączamy ponownie smażenie i gotujemy morele do momentu odparowania połowy sosu. Po odparowaniu dokładnie mieszamy i przekładamy do słoików.

Etap 4 /4

Serwujemy, np. z płatem makaronu gotowanym w całości (możesz go zwinąć w dowolny kształt) i bitą śmietaną lub serkiem śmietankowym.