Kotleciki z boczniaków z sałatką makaronową
- Całkowity czas 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
150 g Boczniaków
1 Jajko
40 g Panko
1 garść Rukoli
1 garść Pomidorków koktajlowych
1 Pomidor malinowy
100 g Makaronu pełnoziarnistego
2 Ząbki czosnku
3 łyżka Oleju lnianego
Świeża bazylia
1 łyżka Ziół prowansalskich
1 łyżeczka Pomidorów suszonych
Soli
Pieprzu
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Warzywa umyj. Makaron ugotuj al dente.
Etap 2 /5
W jednej misce połącz olej lniany z przyprawami i rukolą. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Dodaj pokrojone pomidorki.
Etap 3 /5
Połącz składniki sałatki z makaronem i schowaj do lodówki.
Etap 4 /5
Boczniaki oczyść, a następnie posól i popieprz. Jajko rozbełtaj i połącz z boczniakami.
Etap 5 /5
Boczniaki obtocz w panierce panko. Ułóż na kratce frytkownicy. Włącz tryb pieczenia na 190°C, 15 minut.