Krem angielski
- Całkowity czas 2 godz. 12 min.
 
- 10 min.
Czas przygotowania  - 2 min.
Gotowanie  - 2 godz.
Studzenie  
Składniki
250 mililitrów
25 g Cukier
2 Żółtka jajek
25 cl Mleko
1 goździk Wanilia
Akcesoria
Trzepaczka flex 
Czas przygotowania
Etap 1 /4
W misie urządzenia umieść cukier i żółtka jajek. Naciśnij "Start".
Etap 2 /4
W rondelku podgrzej mleko i ziarenka wanilii. Gdy zacznie się gotować, naciśnij "Start" i stopniowo dodawaj mieszankę mleka i wanilii do misy urządzenia.
Etap 3 /4
Przenieś mieszaninę z powrotem na patelnię i gotuj na małym ogniu, mieszając drewnianą łyżką.
Etap 4 /4
Gdy masa zgęstnieje, zdejmij ją z ognia i odstaw do lodówki na 2 godziny. Twój krem jest gotowy.
