Krem z pieczonych warzyw
- Całkowity czas 40 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
4 osób
5 Małych marchewek
2 Cukinie
2 Bataty
1 Cebula
200 ml Mleczka kokosowego
200 ml Soku owocowego
1 łyżka Oliwy
1 łyżeczka Soli
1 łyżeczka Pieprzu
1 łyżeczka Słodkiej papryki
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Warzywa dobrze umyj.
Etap 2 /5
Obierz marchew i bataty oraz cebulę ze skórki. Pokrój na mniejsze kawałki razem z cukinią. Umieść wszystko w jeden misce i polej oliwą. Wymieszaj.
Etap 3 /5
Warzywa przesyp do misy air fryera. Włącz tryb Warzywa 180°C na 20 minut. W połowie czasu pieczenia wymieszaj warzywa.
Etap 4 /5
Warzywa umieść w głębokim garnku i zalej sokiem oraz mleczkiem kokosowym. Gotuj, aż warzywa staną się całkiem miękkie (ok. 30 minut). Dodaj przyprawy.
Etap 5 /5
Zblenduj warzywa na gładki krem. Możesz podać z odrobiną śmietany oraz nasionami.