Krem z pomidorów z burratą
- Całkowity czas 2 godz. 11 min.
- 2 godz.
Czas przygotowania - 11 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1.2 kg Pomidorów krojonych z puszki bez skórki
150 g Marchewki
4 łyżka Oliwy z oliwek
20 g Czosnku
80 g Cebuli
800 ml Bulionu warzywnego
1 łyżeczka Cukru
0.5 łyżeczka Soli
0.5 łyżeczka Pieprzu
1 łyżeczka Oregano suszone
0.5 łyżeczka Bazylia suszona
40 g Burrata
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Czosnek, cebulę i marchewkę pokroić w plastry. Dodać składniki do misy, a następne zalać 4 łyżkami oliwy z oliwek i podsmażyć przez około 5 minut.
Etap 2 /4
Dodać około 3 puszek pomidorów z puszki bez skórki, zalać bulionem i przyprawić.
Etap 3 /4
Gotować zupę pod ciśnieniem około 6 minut
Etap 4 /4
Po ugotowaniu zblendować wszystkie składniki, można podawać z burratą i grzankami.