Krem z pomidorów z burratą - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według InspiracjeJoanny

Krem z pomidorów z burratą

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 11 min.
  • Czas przygotowania
    2 godz.
  • Gotowanie
    11 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1.2 kg Pomidorów krojonych z puszki bez skórki

  • 150 g Marchewki

  • 4 łyżka Oliwy z oliwek

  • 20 g Czosnku

  • 80 g Cebuli

  • 800 ml Bulionu warzywnego

  • 1 łyżeczka Cukru

  • 0.5 łyżeczka Soli

  • 0.5 łyżeczka Pieprzu

  • 1 łyżeczka Oregano suszone

  • 0.5 łyżeczka Bazylia suszona

  • 40 g Burrata

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Czosnek, cebulę i marchewkę pokroić w plastry. Dodać składniki do misy, a następne zalać 4 łyżkami oliwy z oliwek i podsmażyć przez około 5 minut.

  • 150g Marchewki
  • 4łyżka Oliwy z oliwek
  • 20g Czosnku
  • 80g Cebuli

Etap 2 /4

Dodać około 3 puszek pomidorów z puszki bez skórki, zalać bulionem i przyprawić.

  • 1.2kg Pomidorów krojonych z puszki bez skórki
  • 800ml Bulionu warzywnego
  • 1łyżeczka Cukru
  • 0.5łyżeczka Soli
  • 0.5łyżeczka Pieprzu
  • 1łyżeczka Oregano suszone
  • 0.5łyżeczka Bazylia suszona

Etap 3 /4

Gotować zupę pod ciśnieniem około 6 minut

Etap 4 /4

Po ugotowaniu zblendować wszystkie składniki, można podawać z burratą i grzankami.

  • 40g Burrata