Kremowe gazpacho z migdałów i czosnku
- Całkowity czas 3 godz. 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 3 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 goździk czosnek
300 g okruchy chleba
200 ml oliwa z oliwek
500 g obrane migdały
8 łyżka czerwony ocet winny
200 ml mleko
200 ml zimna woda
sól
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Włóż migdały, ząbki czosnku i okruchy chleba do miski wypełnionej mlekiem oraz wodą i pozostaw do namoczenia na co najmniej dwie godziny.
Etap 2 /5
Włóż wszystkie składniki do blendera. Ustaw wskazany program na 1 min 30 s i uruchom go.
Etap 3 /5
Podczas miksowania dodaj oliwę z oliwek i sól poprzez otwór zatyczki.
Etap 4 /5
Przelej chłodnik do dużej miski. Pokryj miskę folią spożywczą i pozostaw na noc.
Etap 5 /5
Podawaj z winogronami (opcjonalnie) i migdałami.