Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kremowe gazpacho z migdałów i czosnku

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 3 godz. 20 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    3 godz.

Składniki

4 osób

  • 4 goździk czosnek

  • 300 g okruchy chleba

  • 200 ml oliwa z oliwek

  • 500 g obrane migdały

  • 8 łyżka czerwony ocet winny

  • 200 ml mleko

  • 200 ml zimna woda

  • sól

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Włóż migdały, ząbki czosnku i okruchy chleba do miski wypełnionej mlekiem oraz wodą i pozostaw do namoczenia na co najmniej dwie godziny.

  • 4goździk czosnek
  • 300g okruchy chleba
  • 500g obrane migdały
  • 200ml mleko

Etap 2 /5

Włóż wszystkie składniki do blendera. Ustaw wskazany program na 1 min 30 s i uruchom go.

  • 4goździk czosnek
  • 300g okruchy chleba
  • 200ml oliwa z oliwek
  • 500g obrane migdały
  • 8łyżka czerwony ocet winny
  • 200ml mleko
  • 200ml zimna woda
  • sól

Etap 3 /5

Podczas miksowania dodaj oliwę z oliwek i sól poprzez otwór zatyczki.

  • 200ml oliwa z oliwek
  • sól

Etap 4 /5

Przelej chłodnik do dużej miski. Pokryj miskę folią spożywczą i pozostaw na noc.

Etap 5 /5

Podawaj z winogronami (opcjonalnie) i migdałami.

  • 500g obrane migdały