Kremowy makaron ze szparagami
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
200 g Makaronu pappardelle
150 g Szparagów
1 łyżka Masła
50 g Suszonych pomidorów
250 ml Śmietanki kremówki
1 łyżeczka Soli
0.5 łyżeczka Pieprzu
25 g Parmezanu
25 g Parmezanu
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Makaron ugotuj al dente.
Etap 2 /5
Szparagi umyj i odetnij końcówki. Włóż do misy Cook4me i zalej 100 ml wody z odrobiną soli. Gotuj 5 minut.
Etap 3 /5
Następnie przysmaż szparagi z odrobiną masła. Dodaj suszone pomidory pod koniec smażenia.
Etap 4 /5
Przypraw szparagi i zalej śmietanką. Dodaj połowę startego parmezanu. Gotuj.
Etap 5 /5
Do sosu dodaj makaron z odrobiną wody z gotowania i mieszaj do zgęstnienia. Danie podaj z pozostałą ilością parmezanu.