Kremowy makaron ze szparagami - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Kremowy makaron ze szparagami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 200 g Makaronu pappardelle

  • 150 g Szparagów

  • 1 łyżka Masła

  • 50 g Suszonych pomidorów

  • 250 ml Śmietanki kremówki

  • 1 łyżeczka Soli

  • 0.5 łyżeczka Pieprzu

  • 25 g Parmezanu

  • 25 g Parmezanu

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki. Makaron ugotuj al dente.

  • 200g Makaronu pappardelle
  • 150g Szparagów
  • 1łyżka Masła
  • 50g Suszonych pomidorów
  • 250ml Śmietanki kremówki
  • 1łyżeczka Soli
  • 0.5łyżeczka Pieprzu
  • 25g Parmezanu

Etap 2 /5

Szparagi umyj i odetnij końcówki. Włóż do misy Cook4me i zalej 100 ml wody z odrobiną soli. Gotuj 5 minut.

  • 150g Szparagów

Etap 3 /5

Następnie przysmaż szparagi z odrobiną masła. Dodaj suszone pomidory pod koniec smażenia.

  • 1łyżka Masła
  • 50g Suszonych pomidorów

Etap 4 /5

Przypraw szparagi i zalej śmietanką. Dodaj połowę startego parmezanu. Gotuj.

  • 250ml Śmietanki kremówki
  • 1łyżeczka Soli
  • 0.5łyżeczka Pieprzu
  • 25g Parmezanu

Etap 5 /5

Do sosu dodaj makaron z odrobiną wody z gotowania i mieszaj do zgęstnienia. Danie podaj z pozostałą ilością parmezanu.

  • 200g Makaronu pappardelle
  • 25g Parmezanu