Kremowy jogurt czekoladowy
- Całkowity czas 8 godz. 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 8 godz.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
80 cl Mleko UHT pełnotłuste
200 g Ciemna czekolada do gotowania
60 g Cukier puder
1 saszetka Starter
Akcesoria
Forma do ciasta
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Wymieszaj mleko, czekoladę i cukier w misce. Gdy czekolada się roztopi i ostygnie (40°C), dodaj startery i wymieszaj.
Etap 3 /8
Przelej do formy na ciasto.
Etap 4 /8
Wlej 50 ml wody do miski.
Etap 5 /8
Umieść formę w koszu parowym.
Etap 6 /8
Po zakończeniu gotowania, nie zapomnij wyjąć formy, a następnie wymieszaj jogurt. Pozostaw do ostygnięcia.
Etap 7 /8
Ugotuj jogurty.
Etap 8 /8
Przelej mieszankę do małych szklanych słoików. Przechowuj jogurty w lodówce.