Kremowy jogurt czekoladowy - przepisy undefined | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kremowy jogurt czekoladowy

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 8 godz. 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    8 godz.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 80 cl Mleko UHT pełnotłuste

  • 200 g Ciemna czekolada do gotowania

  • 60 g Cukier puder

  • 1 saszetka Starter

Akcesoria

  • Forma do ciasta
    Forma do ciasta

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 80cl Mleko UHT pełnotłuste
  • 200g Ciemna czekolada do gotowania
  • 60g Cukier puder
  • 1saszetka Starter

Etap 2 /8

Wymieszaj mleko, czekoladę i cukier w misce. Gdy czekolada się roztopi i ostygnie (40°C), dodaj startery i wymieszaj.

  • 80cl Mleko UHT pełnotłuste
  • 200g Ciemna czekolada do gotowania
  • 60g Cukier puder
  • 1saszetka Starter

Etap 3 /8

Przelej do formy na ciasto.

  • Forma do ciasta

Etap 4 /8

Wlej 50 ml wody do miski.

Etap 5 /8

Umieść formę w koszu parowym.

  • Forma do ciasta

Etap 6 /8

Po zakończeniu gotowania, nie zapomnij wyjąć formy, a następnie wymieszaj jogurt. Pozostaw do ostygnięcia.

Etap 7 /8

Ugotuj jogurty.

Etap 8 /8

Przelej mieszankę do małych szklanych słoików. Przechowuj jogurty w lodówce.