Krewetki z pietruszką przygotowane sous-vide - przepisy undefined | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Krewetki z pietruszką przygotowane sous-vide

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 400 g Surowe, obrane krewetki

  • 2 goździk Posiekany czosnek

  • 2 łyżka Posiekana świeża pietruszka

  • 50 g Masło

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 400g Surowe, obrane krewetki
  • 2goździk Posiekany czosnek
  • 2łyżka Posiekana świeża pietruszka
  • 50g Masło
  • Sól, pieprz

Etap 2 /5

Razem z pozostałymi składnikami ułóż krewetki płasko w torbie do gotowania sous-vide, upewniając się, że się nie nakładają. Umieść mieszankę w torbie sous-vide. Upewnij się, że torby są dobrze zamknięte. Rozmieść torby odpowiednio w koszu do gotowania na parze.

  • 400g Surowe, obrane krewetki
  • 2goździk Posiekany czosnek
  • 2łyżka Posiekana świeża pietruszka
  • 50g Masło
  • Sól, pieprz

Etap 3 /5

Wlej 50 ml wody do miski. Umieść torbę w koszu do gotowania na parze.

Etap 4 /5

Gotuj na trybie eco vacuum.

Etap 5 /5

Wyjmij torbę, otwórz ją i podawaj.