Krewetki z pietruszką przygotowane sous-vide
- Całkowity czas 45 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
400 g Surowe, obrane krewetki
2 goździk Posiekany czosnek
2 łyżka Posiekana świeża pietruszka
50 g Masło
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Razem z pozostałymi składnikami ułóż krewetki płasko w torbie do gotowania sous-vide, upewniając się, że się nie nakładają. Umieść mieszankę w torbie sous-vide. Upewnij się, że torby są dobrze zamknięte. Rozmieść torby odpowiednio w koszu do gotowania na parze.
Etap 3 /5
Wlej 50 ml wody do miski. Umieść torbę w koszu do gotowania na parze.
Etap 4 /5
Gotuj na trybie eco vacuum.
Etap 5 /5
Wyjmij torbę, otwórz ją i podawaj.