Kurczak tandoori
- Całkowity czas 48 min.
- 35 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 szt. Udka z kurczaka
2 szt. Jogurt naturalny
2 łyżka Zioła tandoori
2 łyżka Sok z cytryny
2 szt. Ząbek czosnku
265 g Ciecierzyca
2 porcje Szpinak
4 szt. Pomidorki koktajlowe
2 łyżka Olej roślinny
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
4szt. Udka z kurczaka 2szt. Jogurt naturalny 2łyżka Zioła tandoori 2łyżka Sok z cytryny 2szt. Ząbek czosnku 265g Ciecierzyca 2porcje Szpinak 4szt. Pomidorki koktajlowe 2łyżka Olej roślinny Sól
Etap 2 /7
Obierz i posiekaj czosnek.
2szt. Ząbek czosnku
Etap 3 /7
Wymieszaj w misce jogurty, zioła, czosnek i sok z cytryny. Dodaj sól. Marynuj kurczaka przez 30 minut. Wlej olej do Cook4Me.
4szt. Udka z kurczaka 2szt. Jogurt naturalny 2łyżka Zioła tandoori 2łyżka Sok z cytryny 2szt. Ząbek czosnku 2łyżka Olej roślinny Sól
Etap 4 /7
Gotuj szpinak przez ok. 1 minutę. Dodaj ciecierzycę i pomidory. Dodaj sól.
265g Ciecierzyca 2porcje Szpinak 4szt. Pomidorki koktajlowe Sól
Etap 5 /7
Dodaj kurczaka i marynatę.
4szt. Udka z kurczaka
Etap 6 /7
Gotuj składniki.
Etap 7 /7
Podawaj z ryżem.