Kurczak w musztardzie - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kurczak w musztardzie

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 500 g Filet z kurczaka

  • 200 g Pieczarka

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

  • Sól, pieprz

  • 20 cl Lekkie crème fraîche

  • 1 łyżka Musztarda z ziarnami gorczycy

  • 1 łyżka Musztarda Dijon

  • 1 gałąź Świeży tymianek

Akcesoria

  • Patelnia
    Patelnia

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Pokrój filety z kurczaka w paski. Umyj i posiekaj pieczarki.

  • 500g Filet z kurczaka
  • 200g Pieczarka

Etap 2 /5

Rozgrzej patelnię, poczekaj aż wskaźnik Thermo-Signal stanie się całkowicie czerwony. Wlej oliwę i smaż przyprawionego kurczaka na złoty kolor.

  • 500g Filet z kurczaka
  • 1łyżka Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz

Etap 3 /5

Dodaj pieczarki i smaż razem z kurczakiem przez 5 minut, regularnie mieszając.

  • 200g Pieczarka

Etap 4 /5

Dodaj crème fraîche, obie musztardy i tymianek. Dopraw do smaku. Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu około 5 minut, aż kurczak będzie gotowy.

  • Sól, pieprz
  • 20cl Lekkie crème fraîche
  • 1łyżka Musztarda z ziarnami gorczycy
  • 1łyżka Musztarda Dijon
  • 1gałąź Świeży tymianek

Etap 5 /5

Podawaj na gorąco.