Makaron stir-fry z kurczakiem i warzywami
- Całkowity czas 0 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 Cebula dymka
2 Marchew
160 g Brokuł (2 małe kawałki)
20 Groszek cukrowy
4 centymetr Imbir
20 gałązka Kolendra
300 g Makaron ryżowy
2 filet Filet z kurczaka
2 szczypta Suszona papryka chili
6 cl Słodki sos sojowy
Akcesoria
Rondel Wok
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Drobno posiekaj cebulę dymkę i marchew. Pokrój różyczki brokułów i groszek na połowy. Posiekaj imbir i kolendrę.
Etap 2 /7
Gotuj makaron ryżowy przez około 10 minut w garnku z wrzącą osoloną wodą. Odcedź i odstaw.
Etap 3 /7
Pokrój filet z kurczaka w paski.
Etap 4 /7
Rozgrzej wok i poczekaj, aż Thermal-Signal stanie się całkowicie czerwony. Smaż kurczaka z suszoną papryką chili. Gotuj przez 2 minuty, aż kurczak stanie się biały.
Etap 5 /7
Dodaj posiekany imbir i warzywa, następnie smaż przez kilka minut.
Etap 6 /7
Dodaj słodki sos sojowy, cebulę dymkę i kolendrę. Wymieszaj i smaż wszystkie składniki jeszcze przez 2 minuty.
Etap 7 /7
Nałóż do misek i podawaj.