Kurczak w musztardzie
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Filet z kurczaka
200 g Pieczarka
1 łyżka Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
20 cl Lekkie crème fraîche
1 łyżka Musztarda z ziarnami gorczycy
1 łyżka Musztarda Dijon
1 gałąź Świeży tymianek
Akcesoria
Patelnia
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Pokrój filety z kurczaka w paski. Umyj i posiekaj pieczarki.
Etap 2 /5
Rozgrzej patelnię, poczekaj aż wskaźnik Thermo-Signal stanie się całkowicie czerwony. Wlej oliwę i smaż przyprawionego kurczaka na złoty kolor.
Etap 3 /5
Dodaj pieczarki i smaż razem z kurczakiem przez 5 minut, regularnie mieszając.
Etap 4 /5
Dodaj crème fraîche, obie musztardy i tymianek. Dopraw do smaku. Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu około 5 minut, aż kurczak będzie gotowy.
Etap 5 /5
Podawaj na gorąco.