Mac & cheese - przepisy Easy Fry Compact | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Mac & cheese

ratings.1.5

1.5 /5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 200 g Ugotowany makaron typu kolanka

  • 200 g Tarty ser cheddar

  • 40 g Tarty parmezan

  • 0.5 łyżeczka Musztarda

  • 0.5 łyżeczka Czosnek w proszku

  • 0.5 łyżeczka Wędzona papryka

  • 300 ml Mleko

Czas przygotowania

Etap 1 /2

W misce wymieszaj makaron ugotowany zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, ser cheddar, starty parmezan, musztardę, czosnek, paprykę i mleko. Wsyp wszystko do tortownicy odpowiedniej do objętości masy. Umieść formę w urządzeniu, na płycie. Rozpocznij pieczenie.

  • 200g Ugotowany makaron typu kolanka
  • 200g Tarty ser cheddar
  • 40g Tarty parmezan
  • 0.5łyżeczka Musztarda
  • 0.5łyżeczka Czosnek w proszku
  • 0.5łyżeczka Wędzona papryka
  • 300ml Mleko

Etap 2 /2

Poczekaj, aż makaron nieco ostygnie – przyrumieniona warstwa wtedy stwardnieje.