Makaron orzo z cukinią, marchewką i indykiem w curry
- Całkowity czas 12 min.
- 12 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
200 g Makaronu orzo
200 g Cukinii
1 Marchew
200 g Indyka
0.25 Cebuli
1 Ząbek czosnku
2 łyżka Oliwy
1 łyżeczka Curry
2 szczypta Soli
2 szczypta Pieprzu
0.5 Puszki mleczka kokosowego
2 łyżeczka Koncentratu pomidorowego
600 ml Bulionu warzywnego
3 łyżka Sosu sojowego
1 łyżka Natki pietruszki
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Czosnek pokrój w plasterki, cebulę i cukinię w kostkę, a marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Indyka również pokrój w kostkę.
Etap 3 /8
Usmaż indyka w misie urządzenia na rozgrzanej oliwie przez ok. 2 min. Podczas smażenia dopraw go curry, solą oraz pieprzem. Mieszaj co jakiś czas, aby indyk był obsmażony z każdej strony.
Etap 4 /8
Dodaj cebulę i czosnek i podsmaż.
Etap 5 /8
Następnie dodaj cukinię, marchew, makaron, sos sojowy oraz koncentrat pomidorowy i podsmażaj ok. 1 min, ciągle mieszając.
Etap 6 /8
Zalej całość bulionem oraz mleczkiem kokosowym i gotuj 10 min pod ciśnieniem w trybie ekspres. Po upłynięciu czasu odczekaj, aż wyrówna się ciśnienie i otwórz pokrywę urządzenia uważając na uwalniającą się parę.
Etap 7 /8
Posyp posiekaną natką pietruszki.
Etap 8 /8
Gotowe!