Makaron z boczkiem i szparagami
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Boczku
400 g Makaronu casarecce
220 g Szparagów
60 g Cebuli
40 g Masła
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
2 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
200 g Parmezanu tartego
200 ml Wody z gotowania makaronu
3 łyżka Śmietany 18%
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotowujemy składniki.
Etap 2 /6
Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy często mieszając w trybie średnie smażenie przez 6 minut.
Etap 3 /6
Szparagom odłamujemy twarde końce i kroimy na kawałki, a cebulę siekamy w kostkę.
Etap 4 /6
Do urządzenia dodajemy masło, szparagi i cebulę. Dodajemy czosnek granulowany oraz czosnek niedźwiedzi i podsmażamy w trybie średnie smażenie przez 5 min (po 4 min dodajemy parmezan).
Etap 5 /6
Do urządzenia wlewamy wodę, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy śmietanę. Gotujemy w trybie mocne duszenie przez 4 minuty mieszając.
Etap 6 /6
Dodajemy ugotowany makaron i całość mieszamy.