Makaron z rzeżuchą i oliwkami
Tefal
Przepis według Tefal

Makaron z rzeżuchą i oliwkami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 26 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 500 g Pełnoziarnisty makaron

  • 300 g Rzeżucha

  • 1.5 szt. Cebule

  • 450 g Rzepa

  • 100 g Zielone oliwki

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1.1 l Warzywny bulion

  • 1 szczypta Sól, pieprz

  • 6 łyżka Tarty parmezan

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

Etap 2 /6

Wlej olej do Cook4Me.

  • 2łyżka Oliwa z oliwek

Etap 3 /6

Podsmaż cebulę. Dodaj warzywa. Dobrze wymieszaj.

  • 1.5szt. Cebule
  • 450g Rzepa
  • 100g Zielone oliwki

Etap 4 /6

Dodaj pozostałe składniki. Dopraw solą i pieprzem w razie konieczności. Wymieszaj.

  • 500g Pełnoziarnisty makaron
  • 300g Rzeżucha
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • 1.1l Warzywny bulion
  • 1szczypta Sól, pieprz

Etap 5 /6

Gotuj składniki.

Etap 6 /6

Posyp parmezanem (lub innym tartym serem). Podawaj.

  • 6łyżka Tarty parmezan