Makaron z szynką włoską - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Makaron z szynką włoską

ratings.4.4

4.4/5 -

  • Całkowity czas 17 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    7 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 360 g Makaron muszelki

  • 150 g Szynka włoska

  • 150 g Szalotki

  • 6 łyżka Oliwa z oliwek

  • 250 ml Białe wino

  • 250 g Mascarpone

  • 700 ml Niesolony bulion warzywny

  • 100 g Tarty ser pecorino

  • 3 łyżeczka Mąka kukurydziana

  • 1 szczypta Pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

Etap 2 /7

Wymieszaj mąkę z mascarpone. Ustaw po jednej stronie. Wlej olej do Cook4Me.

  • 6łyżka Oliwa z oliwek
  • 250g Mascarpone
  • 3łyżeczka Mąka kukurydziana

Etap 3 /7

Dodaj szalotki i gotuj, aż się zarumieni. Dodaj makaron i szynkę. Gotuj przez 1 minutę, mieszając.

  • 360g Makaron muszelki
  • 150g Szynka włoska
  • 150g Szalotki

Etap 4 /7

Odtłuść patelnię winem. Wymieszaj. Gotuj aż do całkowitego odparowania cieczy. Dodaj bulion i trochę pieprzu.

  • 250ml Białe wino
  • 700ml Niesolony bulion warzywny
  • 1szczypta Pieprz

Etap 5 /7

Gotuj składniki.

Etap 6 /7

Dodaj pozostałe składniki. Uruchom tryb podsmażania na 1 minutę, jednocześnie mieszając.

  • 250g Mascarpone
  • 100g Tarty ser pecorino
  • 3łyżeczka Mąka kukurydziana

Etap 7 /7

Serwuj ciepłe.