Makaron z bakłażanem i pomidorami wg Pati Sołtysik - przepisy undefined | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Makaron z bakłażanem i pomidorami wg Pati Sołtysik

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 0 min.
  • Czas przygotowania
    0 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 250 g Makaronu świderki

  • 250 g Bakłażana pokrojonego w kostkę

  • 80 g Cebuli pokrojonej w piórka

  • 400 g Pomidorów z puszki

  • 2 Ząbki czosnku

  • 6 łyżka Oliwy

  • Sól i pieprz

  • 2 łyżeczka Słodkiej papryki

  • 2 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego

  • 150 g Mascarpone

  • 3 łyżka Parmezanu

  • Posiekanej pietruszki

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Makaron gotujemy wedle instrukcji i odstawiamy.

Etap 2 /6

Na patelnię wlewamy 3 łyżki oliwy i wrzucamy posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Szklimy mieszając przez 3 min.

Etap 3 /6

Dodajemy pokrojonego bakłażana i również przez 3 min podsmażamy mieszając.

Etap 4 /6

Dodajemy pomidory oraz przyprawy i dokładnie mieszamy. Podsmażamy mieszając na średnim ogniu przez 10 min.

Etap 5 /6

Dodajemy mascarpone i parmezan. Mieszamy i podsmażamy kilka minut, aż składniki dokładnie się połączą.

Etap 6 /6

Dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy, a następnie posypujemy posiekaną pietruszką.