Makaronowe wstążki z przegrzebkami
- Całkowity czas 18 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Świeży makaron fettuccine
12 szt. Przegrzebki
4 szt. Włoska szynka
300 ml Prosecco
2 szt. Szalotki
300 ml Śmietana
400 ml Woda
2 łyżka Olej roślinny
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
300g Świeży makaron fettuccine 12szt. Przegrzebki 4szt. Włoska szynka 300ml Prosecco 2szt. Szalotki 300ml Śmietana 400ml Woda 2łyżka Olej roślinny Sól, pieprz
Etap 2 /6
Wlej olej do Cook4me.
2łyżka Olej roślinny
Etap 3 /6
Przypraż orzechy włoskie. Odłóż je na bok. Dodaj szalotki i Prosecco. Duś, aż płyn odparuje.
12szt. Przegrzebki 300ml Prosecco 2szt. Szalotki
Etap 4 /6
Dodaj makaron, wodę, śmietanę i szynkę. Przypraw solą i pieprzem.
300g Świeży makaron fettuccine 4szt. Włoska szynka 300ml Śmietana 400ml Woda Sól, pieprz
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Włóż orzechy włoskie i makaron do Cook4me. Przykryj na około 5 minut. Podawaj.
12szt. Przegrzebki