Marynowane tofu z ryżem z ciecierzycą - przepisy undefined | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Marynowane tofu z ryżem z ciecierzycą

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 31 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    21 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 360 g Tofu fermentowane

  • 8 łyżka Sos sojowy słodki

  • 200 g Ryż długoziarnisty

  • 150 g Gotowana ciecierzyca

  • 1 łyżeczka Świeży imbir

  • 60 cl Woda

  • Sól i pieprz

  • 2 łyżka Kolendra

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

  • 360g Tofu fermentowane
  • 8łyżka Sos sojowy słodki
  • 200g Ryż długoziarnisty
  • 150g Gotowana ciecierzyca
  • 1łyżeczka Świeży imbir
  • 60cl Woda
  • Sól i pieprz
  • 2łyżka Kolendra

Etap 2 /7

Wymieszaj tofu i połowę sosu sojowego w naczyniu. Odstaw na bok.

  • 360g Tofu fermentowane
  • 8łyżka Sos sojowy słodki

Etap 3 /7

Wsyp ryż, ciecierzycę, drugą połowę sosu, imbir, wodę, sól i pieprz do miski.

  • 8łyżka Sos sojowy słodki
  • 200g Ryż długoziarnisty
  • 150g Gotowana ciecierzyca
  • 1łyżeczka Świeży imbir
  • 60cl Woda
  • Sól i pieprz

Etap 4 /7

Umieść w koszyku Airfry.

Etap 5 /7

Wlej tofu do koszyka.

  • 360g Tofu fermentowane

Etap 6 /7

Gotowanie na parze i chrupiąco.

Etap 7 /7

Podawaj na gorąco. Posyp kolendrą.

  • 2łyżka Kolendra