Marynowane tofu z ryżem z ciecierzycą
- Całkowity czas 31 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 21 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
360 g Tofu fermentowane
8 łyżka Sos sojowy słodki
200 g Ryż długoziarnisty
150 g Gotowana ciecierzyca
1 łyżeczka Świeży imbir
60 cl Woda
Sól i pieprz
2 łyżka Kolendra
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Wymieszaj tofu i połowę sosu sojowego w naczyniu. Odstaw na bok.
Etap 3 /7
Wsyp ryż, ciecierzycę, drugą połowę sosu, imbir, wodę, sól i pieprz do miski.
Etap 4 /7
Umieść w koszyku Airfry.
Etap 5 /7
Wlej tofu do koszyka.
Etap 6 /7
Gotowanie na parze i chrupiąco.
Etap 7 /7
Podawaj na gorąco. Posyp kolendrą.