Maxi brookie
Tefal
Przepis według Tefal

Maxi brookie

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 50 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    40 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • Brownie:

  • 100 g Gorzka czekolada

  • 125 g Masło

  • 2 Jajka

  • 60 g Cukier trzcinowy

  • 140 g Mąka

  • 1 łyżka Kakao w proszku

  • 40 g Orzech pekanowy

  • Ciasteczka:

  • 10 g Cukier trzcinowy

  • 25 g Zmiękczone masło

  • 10 g Ubite jajka

  • 35 g Mąka

  • 1 łyżeczka Płynny ekstrakt waniliowy

  • 1 szczypta Sól morska Fleur de sel

  • 1 szczypta Proszek do pieczenia

  • 20 g Kawałki ciemnej czekolady

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj ciasto na ciastka: Za pomocą miksera elektrycznego zmieszaj cukier, masło i ekstrakt z wanilii, aż masa stanie się kremowa. Dodaj jajko, następnie mąkę, sól morską i proszek do pieczenia. Na koniec dodaj kawałki ciemnej czekolady.

  • 10g Cukier trzcinowy
  • 25g Zmiękczone masło
  • 10g Ubite jajka
  • 35g Mąka
  • 1łyżeczka Płynny ekstrakt waniliowy
  • 1szczypta Sól morska Fleur de sel
  • 1szczypta Proszek do pieczenia
  • 20g Kawałki ciemnej czekolady

Etap 2 /5

Przygotuj brownie: Roztop czekoladę i masło w nieprzywierającej formie zgodnie z programem i podanym czasem.

  • 100g Gorzka czekolada
  • 125g Masło

Etap 3 /5

W misce wymieszaj łyżką jajka z brązowym cukrem, mąką i kakao w proszku. Następnie dodaj roztopioną czekoladę. Dodaj orzechy pekan i wlej masę do blachy.

  • 2 Jajka
  • 60g Cukier trzcinowy
  • 140g Mąka
  • 1łyżka Kakao w proszku
  • 40g Orzech pekanowy

Etap 4 /5

Rozłóż ciasto na całej masie brownie.

Etap 5 /5

Uruchom zgodnie z programem i podanym czasem.