Maxi ciasteczko z pralinami i białą czekoladą - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Maxi ciasteczko z pralinami i białą czekoladą

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 24 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    19 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 porcje

  • 40 g Cukier trzcinowy

  • 100 g Zmiękczone masło

  • 40 g Ubite jajka

  • 140 g Mąka

  • 1 łyżeczka Płynny ekstrakt waniliowy

  • 4 szczypta Sól morska Fleur de sel

  • 4 szczypta Proszek do pieczenia

  • 64 g Kawałki białej czekolady

  • 80 g Różowe pralinki

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Za pomocą miksera elektrycznego zmieszaj cukier, masło i ekstrakt z wanilii, aż masa stanie się kremowa. Dodaj jajko, następnie mąkę, sól morską i proszek do pieczenia. Na koniec dodaj kawałki czekolady i kawałki praliny.

  • 40g Cukier trzcinowy
  • 100g Zmiękczone masło
  • 40g Ubite jajka
  • 140g Mąka
  • 1łyżeczka Płynny ekstrakt waniliowy
  • 4szczypta Sól morska Fleur de sel
  • 4szczypta Proszek do pieczenia
  • 64g Kawałki białej czekolady
  • 80g Różowe pralinki

Etap 2 /3

Uformuj kulę i włóż ją do formy. Spłaszcz dłońmi a następnie piecz zgodnie z programem i podanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.

Etap 3 /3

Pozostaw do ostygnięcia w formie przez 10 minut i umieść na kratce do całkowitego ostygnięcia.