Mini bezglutenowy fondant z miodem i orzechami laskowymi
Tefal
Przepis według Tefal

Mini bezglutenowy fondant z miodem i orzechami laskowymi

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 50 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    35 min.
  • Studzenie
    5 min.

Składniki

2 porcje

  • 140 g Masło

  • 40 g Brązowy cukier (lub cukier Demerara)

  • 100 g Miód

  • 360 g Orzechy laskowe

  • 120 g Bezglutenowa mąka gryczana

  • 2 łyżeczka Sok z cytryny

  • 2 łyżeczka Proszek do pieczenia

  • 4 Jajka

  • 2 szczypta Sól

Akcesoria

  • Forma na 6 muffinek
    Forma na 6 muffinek

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Roztop masło w nieprzywierającym naczyniu zgodnie z programem i podanym czasem.

  • 140g Masło

Etap 2 /8

Natychmiast wymieszaj roztopione masło z mąką i sokiem z cytryny.

  • 140g Masło
  • 120g Bezglutenowa mąka gryczana
  • 2łyżeczka Sok z cytryny

Etap 3 /8

Wymieszaj z orzechami laskowymi.

  • 360g Orzechy laskowe

Etap 4 /8

W dużej misie ubijaj przez 1 minutę jajka, brązowy cukier i szczyptę soli. Dodaj miód, następnie orzechy laskowe i proszek do pieczenia. Dobrze wymieszaj, aby w pełni rozmieszać proszek do pieczenia.

  • 40g Brązowy cukier (lub cukier Demerara)
  • 100g Miód
  • 360g Orzechy laskowe
  • 2łyżeczka Proszek do pieczenia
  • 4 Jajka
  • 2szczypta Sól

Etap 5 /8

Dodaj masę z masła, mąki i soku cytrynowego, dobrze mieszając.

  • 140g Masło
  • 120g Bezglutenowa mąka gryczana
  • 2łyżeczka Sok z cytryny

Etap 6 /8

Wlej masę równomiernie do każdej formy, a następnie włóż je do Cake Factory.

  • Forma na 6 muffinek

Etap 7 /8

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne partie.

Etap 8 /8

Odczekaj kilka minut przed wyjęciem z formy.