Mini bezy - przepisy Easy Fry Max | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Mini bezy

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 30 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    1 godz. 10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 Białka jaj

  • 1 szczypta Sól

  • 200 g Cukier

Czas przygotowania

Etap 1 /7

W misie miksera ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę.

  • 4 Białka jaj
  • 1szczypta Sól

Etap 2 /7

Stopniowo dodawaj cukier, kontynuując ubijanie.

  • 200g Cukier

Etap 3 /7

Przełóż masę bezową do rękawa cukierniczego.

Etap 4 /7

Wyciskaj małe bezy na urządzenie wyposażone w płytę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia. Rozpocznij proces pieczenia.

Etap 5 /7

Powtórz czynność z pozostałą masą bezową.

Etap 6 /7

Dodatkowe bezy umieść na blasze i wstaw do lodówki do czasu użycia.

Etap 7 /7

Po zakończeniu pieczenia pozostaw bezy do całkowitego ostygnięcia przed podaniem jako dodatek do lodów lub do samodzielnego spożycia.