Mini cannelés
- Całkowity czas 2 godz. 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 1 godz. 10 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Składniki
1 porcja
1 Jajko
1 Żółtko
30 g Masło
150 g Drobny cukier
75 g Mąka
30 g Rum
300 g Mleko 2%
1 Laska wanilii
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Zagotuj mleko i masło oraz zebrane nasiona ze strąka wanilii.
Etap 2 /6
W dużej misie wymieszaj mąkę, cukier, jajko i żółtko.
Etap 3 /6
Do masy dodaj wrzące mleko. Mieszaj aż do uzyskania gładkiej, lejącej masy.
Etap 4 /6
Odstaw do ostygnięcia na 1 godzinę, a następnie dodaj rum.
Etap 5 /6
Rozdziel masę równo do foremek, a następnie umieść je w Cake Factory.
Etap 6 /6
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem