Mini cannelés
Tefal
Przepis według Tefal

Mini cannelés

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 25 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    1 godz. 10 min.
  • Studzenie
    1 godz.

Składniki

1 porcja

  • 1 Jajko

  • 1 Żółtko

  • 30 g Masło

  • 150 g Drobny cukier

  • 75 g Mąka

  • 30 g Rum

  • 300 g Mleko 2%

  • 1 Laska wanilii

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Zagotuj mleko i masło oraz zebrane nasiona ze strąka wanilii.

  • 30g Masło
  • 300g Mleko 2%
  • 1 Laska wanilii

Etap 2 /6

W dużej misie wymieszaj mąkę, cukier, jajko i żółtko.

  • 1 Jajko
  • 1 Żółtko
  • 150g Drobny cukier
  • 75g Mąka

Etap 3 /6

Do masy dodaj wrzące mleko. Mieszaj aż do uzyskania gładkiej, lejącej masy.

  • 300g Mleko 2%

Etap 4 /6

Odstaw do ostygnięcia na 1 godzinę, a następnie dodaj rum.

  • 30g Rum

Etap 5 /6

Rozdziel masę równo do foremek, a następnie umieść je w Cake Factory.

Etap 6 /6

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem