Mini kimbap - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Mini kimbap

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 400 g Japoński ryż

  • 2 łyżka Cukier drobny

  • 500 ml Woda

  • 2 łyżka Olej sezamowy

  • 50 ml Ocet ryżowy

  • 120 g Marchew

  • 240 g Szpinak

  • 4 liść Wodorost

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki.

  • 400g Japoński ryż
  • 2łyżka Cukier drobny
  • 500ml Woda
  • 2łyżka Olej sezamowy
  • 50ml Ocet ryżowy
  • 120g Marchew
  • 240g Szpinak
  • 4liść Wodorost

Etap 2 /4

Ryż opłucz i włóż do miski z cukrem, wodą i olejem sezamowym.

  • 400g Japoński ryż
  • 2łyżka Cukier drobny
  • 500ml Woda
  • 2łyżka Olej sezamowy

Etap 3 /4

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 4 /4

Połącz ryż i ocet. Złóż Kkoma Kimbapu z wodorostami i warzywami.

  • 400g Japoński ryż
  • 50ml Ocet ryżowy
  • 120g Marchew
  • 240g Szpinak
  • 4liść Wodorost