Mini bezy
- Całkowity czas 1 godz. 30 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 1 godz. 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 Białka jaj
1 szczypta Sól
200 g Cukier
Czas przygotowania
Etap 1 /7
W misie miksera ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę.
Etap 2 /7
Stopniowo dodawaj cukier, kontynuując ubijanie.
Etap 3 /7
Przełóż masę bezową do rękawa cukierniczego.
Etap 4 /7
Wyciskaj małe bezy na urządzenie wyposażone w płytę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia. Rozpocznij proces pieczenia.
Etap 5 /7
Powtórz czynność z pozostałą masą bezową.
Etap 6 /7
Dodatkowe bezy umieść na blasze i wstaw do lodówki do czasu użycia.
Etap 7 /7
Po zakończeniu pieczenia pozostaw bezy do całkowitego ostygnięcia przed podaniem jako dodatek do lodów lub do samodzielnego spożycia.