Mini cynamonki z ciasta francuskiego - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Mini cynamonki z ciasta francuskiego

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 łyżeczka Cynamon mielony

  • 50 g Miękkie masło niesolone

  • 3 łyżka Brązowy cukier drobny

  • 1 Arkusz ciasta francuskiego

  • Olej roślinny

Akcesoria

  • Ruszt 2w1
    Ruszt 2w1
  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Ten przepis wymaga użycia pokrywy Extra Crisp oraz rusztu 2w1. Przygotuj składniki.

  • 1łyżeczka Cynamon mielony
  • 50g Miękkie masło niesolone
  • 3łyżka Brązowy cukier drobny
  • 1 Arkusz ciasta francuskiego
  • Olej roślinny

Etap 2 /4

Wymieszaj cynamon, brązowy cukier i masło w małej misce. Wlej mieszankę na ciasto. Zwiń. Pokrój na plastry.

  • 1łyżeczka Cynamon mielony
  • 50g Miękkie masło niesolone
  • 3łyżka Brązowy cukier drobny
  • 1 Arkusz ciasta francuskiego

Etap 3 /4

Dobrze natłuść ruszt. Umieść roladki na ruszcie na kratce w górnym położeniu, nie nakładając ich na siebie.

  • Olej roślinny
  • Ruszt 2w1

Etap 4 /4

Wyłącz Cook4Me. Nałóż pokrywę Extra Crisp i ustaw tryb ręczny na 200°C na 15 minut.

  • Extra Crisp