*Iced avocado velouté with coconut milk and lime - przepisy Blend up | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

*Iced avocado velouté with coconut milk and lime

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 4 godz. 21 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    1 min.
  • Studzenie
    4 godz.

Składniki

4 osób

  • 250 g Awokado

  • 8 cl Mleczko kokosowe

  • 14 cl Woda

  • 1 goździk Czosnek

  • 1 Limonka (sok)

  • 1 łyżka Przecier pomidorowy

  • 2 szczypta Przyprawa chili

  • Sól

  • 2 łyżka Siemię lniane

  • 2 łyżka Ziarna czarnego sezamu

  • Awokado

Akcesoria

  • Butelka 400 mL
    Butelka 400 mL
  • Butelka 700 mL
    Butelka 700 mL

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Wrzuć wszystkie składniki do urządzenia, zaczynając od płynów. Zachowaj siemię lniane, ziarna czarnego sezamu i plasterki awokado do dekoracji. Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.

  • 250g Awokado
  • 8cl Mleczko kokosowe
  • 14cl Woda
  • 1goździk Czosnek
  • 1 Limonka (sok)
  • 1łyżka Przecier pomidorowy
  • 2szczypta Przyprawa chili
  • Sól

Etap 2 /3

Dopraw i dostosuj ilość chili. Chłodź przez 4 godziny.

  • Sól

Etap 3 /3

Tuż przed podaniem udekoruj siemieniem lnianym, czarnym sezamem i plasterkami awokado.

  • 2łyżka Siemię lniane
  • 2łyżka Ziarna czarnego sezamu
  • Awokado